Toepassingen split airconditioners

Tijdelijk probleem met de temperatuur ?

Soms loopt het even fout. Tijdens een hittegolf valt de airco in een woonzorgcentrum uit. De servers van een datacentrum gaan in alarm omdat de koeling niet meer werkt. De koudeketen van een voedingsbedrijf wordt bedreigd…

Problemen die snel opgelost moeten worden. Maar wat als de technici van de installateur ten vroegste binnen 3 weken kunnen langskomen?

Geen nood, we helpen u snel uit de problemen. Rentair is de specialist in verhuur van tijdelijke koeling. Met ons uitgebreid aanbod aan oplossingen voor airconditioning voorzien we snel een oplossing op maat.

Heeft u nood aan een tijdelijke airco in uw kantoorruimte? Moet er extra koeling zijn voor machines of processen? Wilt u de temperatuur in uw productiehal of opslagruimte onder controle houden?

We helpen u met plezier verder!

Koelen kritische serverruimte softwarebedrijf

Serverruimtes zijn gekende hotspots. Letterlijk dan. Dag en nacht draaiende computers zorgen voor veel warmte die afgevoerd moet kunnen worden. Zeker als de omgevingstemperatuur al hoog ligt.

Tijdens warme zomerdagen in augustus kregen we een noodoproep. De serverruimte van een softwarebedrijf was uitgevallen, net tijdens de drukste periode van het jaar. De servers stonden op een verdieping bovenin een kantoorgebouw. De warmte liep erg snel op en het bedrijf dat hun airconditioning installeerde had minimum een week nodig om het probleem op te lossen.

Maar zoveel tijd hadden ze niet. Rond 16u belden ze naar Rentair voor hulp. Twee uur later waren onze technici al ter plaatse om noodkoeling te plaatsen. Het gebouw en de hoge ligging van de serverlokalen zorgden voor extra uitdagingen. Gelukkig is dat een specialiteit van Rentair. We vonden een oplossing met extra lange slangen en afvoer via de ruime trappenhallen.

Alle crisisscenario’s konden weer opgeborgen worden en onze klant kon zonder zorgen gaan slapen. De tijdelijke airco’s van Rentair bleven drie weken in de serverruimte staan tot de HVAC partner van het bedrijf de bestaande installatie kon vervangen.

Koelen datacentrum van een bank

Voor de verwerking van alle financiële transacties moeten banken kunnen vertrouwen op hun datacenter. Voor een grote Belgische bank tekende zich een probleem af bij onderhoudswerken aan de airco installatie.

De chiller van die installatie, geïnstalleerd op het dak van de bank, diende vervangen te worden. Op zich een standaard ingreep. Maar die chiller zorgde ook voor de koeling van het datacenter van de bank . Zo’n datacenter kan niet zomaar afgelegd worden en mag zeker niet oververhitten.

Een extra uitdaging: de chiller stond op het dak, maar het datacentrum zat op -2. Een hele afstand om te verbinden met leidingen. Gelukkig kende de installateur van de bestaande installatie Rentair en vroegen ze onze ondersteuning.

Ons technisch team onderzocht de gebouwen en vond een veilige én haalbare oplossing. De binnen-units van een split airco voerden de warme lucht naar buitenunits in de gang. Daar bliezen we vervolgens de warme lucht weg via de schachten in het gebouw.

De impasse was doorbroken en de chiller van de HVAC kon probleemloos vervangen worden terwijl het datacenter veilig bleef draaien.

Koelen kantoor

Een producent van voedingswaren vernieuwde hun kantoorgebouwen. In afwachting van het nieuwe bedrijfsgebouw was een tijdelijke oplossing nodig voor de zomer. Een project waar Rentair perfect kon helpen.

We plaatsten een degelijke airco oplossing zonder ‘visuele vervuiling’ van kabels en gaten. Met flexibele koelbuizen konden we via de valse plafonds warmte afvoeren. Via de utilitaire ruimtes werden de units binnen verbonden met de units buiten die we hoog aan de muur bevestigden, uit het zicht van iedereen die er langs kwam.

De optimale oplossing, perfect volgens planning geïnstalleerd. Er moesten geen muren worden opengebroken voor de leidingen zodat alles er netjes bleef uitzien. Klaar voor een hele zomer werken in een lekker fris bureau.

Noodkoeling voor farmaceutisch bedrijf

Voor veel bedrijven is airconditioning noodzakelijk. Zeker als er geneesmiddelen van levensbelang worden opgeslagen die koud bewaard moeten worden. Een defecte airco is dan echt niet welkom.

Een farmaceutisch bedrijf dat ook Coronatesten afnam riep de hulp in van Rentair. Naast de kantoorgebouwen moesten vooral de laboratoria en opslagruimtes met medische koelkasten goed koel blijven. COVID-vaccins moeten op -80°C bewaard worden in grote vrieskasten. Om die temperatuur te halen geven die kasten veel warmte vrij in de ruimte waar ze staan. Zeker als er 60 zo’n installaties staan te draaien, wordt het erg snel warm als de airco niet meer werkt.

Dat was precies wat gebeurde. Het farmabedrijf had wel een airco, maar die viel helaas meermaals uit. De situatie werd snel onhoudbaar. Om 03 uur ’s nachts kreeg Rentair telefoon. Crisis bij de COVID koelcellen. Of we ze uit de nood konden helpen?

Niet voor niets staat op onze website dat we 24/7 bereikbaar zijn. We gingen onmiddellijk aan de slag en rond 06 uur stonden er al split airco’s te draaien en hielpen we grotere problemen vermijden.

Enkele maanden later ging tijdens het weekend weer de telefoon. Zelfde klant. De airco had weer de geest gegeven. Konden we nog eens bijspringen? Opnieuw ging Rentair bliksemsnel te werk. Nog dezelfde dag werden tijdelijke split-airco’s geïnstalleerd. Ze bleven drie maanden draaien tot de eigen airco installatie een grondige update had gekregen. Ook hier konden we met ons uitgebreid arsenaal de klant uit de nood helpen zonder boren of schade aan de gebouwen.

Koelen woonzorgcentrum

Tijdens warme zomerdagen zoeken we allemaal verkoeling. In een woonzorgcentrum waar mensen de hele dag verblijven is de nood aan een aangenaam klimaat wellicht nog hoger.

Geen goede vooruitzichten dus toen in een woonzorgcentrum in Antwerpen de vaste installatie uitviel, net toen de zomerzon begon te stralen. De ingrijpende vernieuwingen aan de airco installatie zouden maanden tijd vragen. Intussen ging op de hogere verdiepingen van het centrum de temperatuur snel omhoog.

Rentair kon het woonzorgcentrum gelukkig snel helpen. Na een vlotte interventie konden de bewoners weer genieten van frisse ruimtes. De hele zomer brachten split airco’s verkoeling op de gangen van de 5e en 6e verdieping. De overtollige warmte werd via de buitenunits langs de terrassen afgevoerd.

Tientallen bewoners genoten van een mooie en aangename zomer.

Airconditioning tv studio

In televisiestudio’s is altijd wat te doen. Producers, technici en gasten lopen af en aan. De grote hoeveelheid media-apparatuur zorgt er ook voor veel warmte. Computers, schermen en zeker lampen duwen de temperatuur omhoog in vaak erg goed geïsoleerde ruimtes.

In de studio willen presentator en gasten gecontroleerde temperaturen. Dit zonder airco-installatie die hoorbaar is in de opnames. Daarom is Rentair een gekende hulplijn bij dringende problemen. We hielpen al meerdere tijdelijke of vaste tv-studio’s met een aangename temperatuur via moderne en stille airco systemen.

Koelen feestzaal

In een feestzaal in Wommelgem werden tijdens de zomer enkele grote feesten georganiseerd. Een prachtige zaal, klaar voor een lekker diner en een dansavond.

Hoewel de zaal de perfecte locatie was voor feesten, was er een probleem. Het was een feestzaal zonder airconditioning. Omdat het niet zeker was of de locatie ook na de zomer nog verhuurd zou worden als feestzaal gingen de uitbaters op zoek naar een tijdelijke oplossing. En zo kwamen ze terecht bij Rentair.

De zaal werd uitgerust met split airco’s die zorgden voor een ideale temperatuur voor de feestelijkheden zonder ingrijpende aanpassing aan de mooie, authentieke gebouwen.

Koelen foto studio

Net zoals in televisiestudio’s is ook voor fotografen een ideale temperatuur vereist. Ondanks de vele lampen en andere apparatuur moet de warmte goed onder controle gehouden worden. Een aangename temperatuur voor de modellen en werknemers, maar zeker niet zo warm dat modellen ongemakkelijk voor de lens zitten.

Rentair beschikt over moderne en goed onderhouden split airco toestellen van verschillende formaten zodat we altijd de ideale airconditioning kunnen leveren. Voor een korte opdracht of voor een langere periode.

Split airco's voor winkelketen

Een keten van krantenwinkels zocht voor 22 winkels een snelle maar tijdelijke oplossing om de zomer door te komen.

In de franchiseketen waren enkele winkels in heronderhandeling. Daardoor was het niet duidelijk waar er wel of niet geïnvesteerd zou worden in nieuwe airconditioning van de winkels. Maar de situatie was wel dringend omdat enkele airco’s niet meer werkten. In een winkel met een aantal koelkasten wordt het dan snel onhoudbaar.

Rentair ging opmeten, installeerde en onderhield split airco’s voor twee zomers. Zo konden zowel de uitbaters als de klanten genieten van een koele winkel.

Tijdelijke split airco voor nieuw bedrijfsgebouw

Een klant van Rentair had door groei nood aan nieuwe bedrijfsgebouwen. Het bedrijf uit West-Vlaanderen plaatste in een korte tijd een nieuw gebouw met grote opslagruimtes waar halffabricaten gestockeerd konden worden. Niet veel later werden de eerste leveringen van die producten aangevoerd.

Maar de airconditioning van het nieuwe bedrijfsgebouw was nog absoluut niet klaar toen de halffabricaten moesten opgeslagen worden. Dat moest in een geschikte temperatuur, want anders waren ze niet meer bruikbaar voor productie. Een project op maat van Rentair. We plaatsten split airco’s in de opslagruimte zodat de voorraad in perfecte omstandigheden bewaard kon worden.

Het bedrijf kon vooruit, terwijl de installateur van de definitieve airconditioning verder werkte. Toen die airco enkele maanden later kon gaan draaien, haalde Rentair de huur-airco’s weer op bij een tevreden klant. Er was geen dag productie verloren gegaan.

Interesse in onze mobiele airco's ? Vraag nu vrijblijvend uw offerte aan !