Toepassingen rooftop airco's met warmtepomp

Rentair heeft een uitgebreid gamma van rooftop airconditioners beschikbaar in capaciteiten van 17 tot 150 kW, geschikt voor het ventileren, koelen en verwarmen van grotere ruimtes.

Deze selfcontained units kunnen aangesloten worden op het bestaande ventilatiesysteem in uw gebouw met luchtslangen tot 50 meter lengte. Rentair kan ook een tijdelijk ventilatiesysteem voorzien met textielkanalen en passtukken.

Door de reeds gekoelde of verwarmde lucht te laten recirculeren via onze rooftop airco's bespaart u energie en elektriciteitskosten.

Al onze vrijstaande airco's werken op 400V. Indien u geen 400V beschikbaar heeft, kan Rentair aanvullend stroomgeneratoren, verdeelkasten en bekabeling voorzien.

Koelen evenement

Onze klant had een krachtige mobiele airco nodig voor een evenement waar een 300 gasten aanwezig waren. De rooftop werd buiten opgesteld en aangesloten op een stroomgenerator. De luchttransportslangen werden aangesloten op de binnen opgestelde luchtverdeelkasten waarmee de koele lucht gelijkmatig over de ruimte werd verspreid.

Koelen bedrijfshal

Rentair werd gevraagd om een bedrijfshal te koelen gedurende de zomer. In deze fabriek worden componenten voor de ruimtevaart geproduceerd en een industriële airconditioner werd door Rentair geleverd en geïnstalleerd opdat de medewerkers in optimale omstandigheden kunnen werken.

Koelen tent

Voor een Europese winkelketen werd door onze klant een tijdelijke supermarkt ingericht in een tent. De koele en ook warme lucht werd verdeeld middels een textielkanaal dat door ons werd opgehangen in de nok van de tent. De klanten konden zo winkelen in een aangename omgeving ook in de tussenseizoenen lente en herfst.

Koelen pop-up restaurant

In Knokke werd een pop-up restaurant opgebouwd waar de gasten tussen de vrij rondvliegende tropische vlinders konden dineren. Deze unieke ervaring werd mede mogelijk gemaakt door de regeltechniek van de rooftops van Rentair die ervoor zorgden dat de vlinders ondanks de wisselende belgische weersomstandigheden konden rondvliegen in de temperaturen die ze in hun thuisland gewoon zijn.

Koelen gemeenschapscentrum

podiumvoorstellingen, activiteiten en films zijn een stuk plezanter om naar te zien in een comfortabel en aangenaam binnenklimaat. In de zomer kan deze klant rekenen op de performante en efficiënte mobiele airconditoners van Rentair. Onze krachtige rooftop brengt de temperatuur snel op de gewenste instelling en worden hier alleen gebruikt gedurende een voorstelling, waardoor er veel energie bespaard wordt.

Koelen restaurant

in dit restaurant was de vaste airco uitgevallen. Rentair verzorgde een tijdelijke mobiele installatie opdat de klanten in alle comfort konden eten.