Toepassingen rooftop airco's met warmtepomp

Rentair heeft een uitgebreid gamma van rooftop airconditioners beschikbaar in capaciteiten van 17 tot 150 kW, geschikt voor het ventileren, koelen en verwarmen van grotere ruimtes.

Deze selfcontained units kunnen aangesloten worden op het bestaande ventilatiesysteem in uw gebouw met luchtslangen tot 50 meter lengte. Rentair kan ook een tijdelijk ventilatiesysteem voorzien met textielkanalen en passtukken.

Door de reeds gekoelde of verwarmde lucht te laten recirculeren via onze rooftop airco's bespaart u energie en elektriciteitskosten.

Al onze vrijstaande airco's werken op 400V. Indien u geen 400V beschikbaar heeft, kan Rentair aanvullend stroomgeneratoren, verdeelkasten en bekabeling voorzien.

Koelen evenement

Voor een EU event in Brussel zocht onze klant een krachtige mobiele airco. Ruim 300 gasten werden ontvangen met een buffet terwijl ze luisterden naar de presentatoren op het podium. Maar onder het glazen dak kon de grote patio snel erg warm worden.

Rentair plaatste buiten een rooftop airco met een stroomgenerator. De luchttransportslangen van deze buitenunit werden aangesloten op verschillende luchtverdeelkasten binnen. Zo werd de koele lucht gelijkmatig verdeeld over de hele ruimte zonder koude en warme zones. Ondanks de brandende zon konden alle gasten aangenaam netwerken in een prachtige ruimte.

Airco voor vaccinatiecentra

Om efficiënt grote aantallen mensen te vaccineren tegen COVID was er nood aan grote zalen. Gezien de vaccinatiecampagne ook tijdens de zomer plaats vond, werden deze zalen vaak onaangenaam warm. Rentair zorgde in drie vaccinatiecentra voor de nodige verkoeling.

Zo werd in Brugge de oude ijsbaan ingericht als centrum. Om het enorme volume van deze grote hal met gebogen dak niet volledig te moeten koelen stelde Rentair een efficiënte airco oplossing voor. Grote rooftop airco’s zorgden voor verse koele lucht. Deze werd via textielkanalen boven de ruimtes voor registratie en vaccinatie gebracht.

Daar verspreidde de gekoelde buitenlucht zich via gaatjes in die kanalen op vier meter hoogte zachtjes naar beneden. Niet enkel wie zich liet vaccineren genoot van de koelte. Ook de vrijwilligers die de hele dag paraat stonden, konden hun job doen in een aangenaam klimaat.

In de laboratoria waar de vaccins werden voorbereid, installeerden we ook split airconditioners om een precieze regeling van de temperatuur te garanderen.

Tijdelijk koelen bedrijfshal

Productiehallen worden warm tijdens zonnige zomermaanden. Een klant die componenten maakt voor Airbus vroeg Rentair om de grote bedrijfshal te koelen met gehuurde airconditioning. We leverden en installeerden een industriële rooftop airco. Deze koelt verse buitenlucht en blaast die binnen onder het dak. De koele lucht zakt en verspreidt zich door de hele bedrijfshal en zorgt zo voor een verfrissende koeling en ventilatie zodat de medewerkers in optimale omstandigheden kunnen werken.

Airco voor tijdelijke supermarkt

Toen een winkel van een Europese supermarktketen vernieuwd diende te worden, werd uitgeweken naar een tijdelijke locatie: een stevige tent van 30x50 meter. Om de temperatuur optimaal te houden voor klanten en voedingsproducten, huurden ze bij Rentair een professionele airco installatie.

Omdat airconditioners de lucht zowel kunnen koelen als verwarmen kan de grote tent het hele jaar perfect op temperatuur gehouden worden. De rooftop airco naast de tent brengt verse lucht naar de nok van de tent. Via een textielkanaal met kleine perforaties wordt deze lucht gelijkmatig verdeeld over de hele tent zodat er geen verschillende temperatuurzones ontstaan.

Tijdens alle seizoenen kon de klant via de thermostaat de gewenste temperatuur instellen. Terwijl de nieuwe winkel werd gebouwd, konden de klanten in een aangename temperatuur hun inkopen doen in hun vertrouwde winkel.

Koelen pop-up restaurant

Tijdens het zomerseizoen konden gasten in een pop-up restaurant op de dijk van Knokke dineren tussen vrij rondvliegende vlinders. Deze unieke ervaring werd mogelijk gemaakt door de betrouwbare rooftop airco’s van Rentair.

Tropische vlinders overleven enkel in temperaturen met zeer beperkte schommelingen. Gelukkig kunnen de Rentair airco systemen bijzonder nauwkeurig ingesteld worden. Samen met de expertise van onze techniekers zorgde dit ervoor dat de vlinders in het wisselvallige Belgische klimaat toch konden rondfladderen in de temperaturen die ze in hun thuisland gewoon zijn. Een unieke ervaring voor de gasten !

Tijdelijke airco trampolinepark

Toen een nieuw trampolinepark opende werd het al snel duidelijk dat het in een deel van het prachtig gerenoveerde fabriekspand veel te warm werd. Om de kinderen toch naar hartenlust te laten springen en ravotten was er snel een airco met grote capaciteit nodig.

Met een telefoon naar Rentair was het probleem snel opgelost. We plaatsten een rooftop airco op het dak om koele lucht naar binnen te blazen. Meteen plaatsten we ook luchtslangen om de lucht te recirculeren. Aan de overzijde zogen we de warme lucht weer af richting de airco. Dit zorgde voor een aangename ventilatie en een verhoogde energie efficiëntie.

Een hele zomer zorgde deze gehuurde airconditioning voor verfrissing tijdens de springpret.

Koelen gemeenschapscentrum

In een cultuurcentrum komen veel mensen samen. Theatervoorstellingen, presentaties en films zijn een stuk plezanter in een comfortabel en aangenaam binnenklimaat. Tijdens de zomer rekent dit centrum daarom op de performante en efficiënte mobiele airconditioners van Rentair.

Een krachtige rooftop airco voert gezonde, verse lucht aan en brengt die snel op de gewenste temperatuur. De voorstellingen vinden vooral ’s avonds en in het weekend plaats, dus draait de airco enkel wanneer dat nodig is. Door de grote capaciteit wordt de zaal voor de voorstelling snel op temperatuur gebracht. Zo wordt er veel energie en budget bespaard.

Koelen restaurant

In een culinair Italiaans restaurant viel op een warme zomerdag de vaste airco installatie uit. Geen tijd te verliezen, want er waren volop reservaties. De Rentair airco experts gingen ter plaatsen en zorgen voor een tijdelijke mobiele installatie.

Via een rooftop airco aan de achterzijde van het restaurant werd verse lucht gekoeld en in de zaal geblazen. De klanten konden zonder zorgen in een comfortabele temperatuur genieten van hun maaltijd.

Tijdelijke airco voor conferentiezaal hotel

Voor een hotel in de Kempen was de grote zaal voor evenementen als conferenties, bruiloften en feesten een belangrijke locatie. Toen de bestaande airco het tijdens de zomer liet afweten en vervangen moest worden, zorgde Rentair voor tijdelijke airconditioning.

We installeerden een rooftop airco met grote capaciteit die kort voor een activiteit kon worden aangezet om snel de zaal te koelen. Zo kon het conferentiecentrum drie maand flexibel en kostenefficiënt gekoeld worden terwijl de nieuwe installatie op maat gemaakt en geleverd werd.