Toepassingen oliegestookte verwarmingstoestellen

Rentair heeft een uitgebreid gamma van oliegestookte verwarmingstoestellen beschikbaar in capaciteiten van 45 tot 400 kW, geschikt voor het verwarmen en ventileren van grotere ruimtes.

Deze warmtekanonnen kunnen aangesloten worden op het bestaande ventilatiesysteem in uw gebouw met luchtslangen tot 50 meter lengte. Rentair kan ook een tijdelijk ventilatiesysteem voorzien met textielkanalen en passtukken.

Door de reeds verwarmde lucht te laten recirculeren via onze indirect gestookte kachels bespaart u energie en kosten.

De mobiele verwarmingstoestellen met een hogere luchtdruk werken op 400V. Indien u geen 400V beschikbaar heeft, kan Rentair aanvullend stroomgeneratoren, verdeelkasten en bekabeling voorzien.

Verwarmen nieuw appartementsgebouw

Een goede planning is goud waard bij bouwwerken. Maar weersomstandigheden en temperatuurwissels durven die planning wel eens op zijn kop zetten. Overschrijden van strikte deadlines leidt vaak tot erg dure boetes. Rentair is daarom al jaren een gewaardeerde partner voor bouwbedrijven, aannemers en projectontwikkelaars.

Tijdens de bouw van een groot appartementsgebouw in Brussel verhinderden winterse koude en vocht de afwerking. Pleister- en schilderwerken, plaatsing van parket, deuren en keukens konden niet starten. Omdat de eigen HVAC installatie pas op het einde van de werken zou geïnstalleerd worden, was dringend tijdelijke verwarming nodig.

Na een bezoek aan de bouwwerken, plaatste Rentair een warmeluchtblazer met grote capaciteit op het dak van de appartementsblokken. Met ons uitgebreid aanbod aan luchtslangen en passtukken sloten we de mobiele verwarming aan op de bestaande ventilatiekanalen. Zo konden de meer dan 40 appartementen op alle verdiepingen gelijkmatig verwarmd worden.

Met een door Rentair zelf ontwikkelde pomp werd de brandstof uit de tank op het gelijkvloers naar de dieselheater op het hoogste verdiep gepompt. Ook hier ontzorgden we de klant volledig. Onze systemen houden nauwkeurig de resterende hoeveelheid brandstof bij. Wanneer dat nodig is, komen we de tank bijvullen zodat de verwarming zonder onderbreking blijft werken.

Weer of geen weer, onze tevreden klant kon zonder winterstop het volledige gebouw tot in de puntjes afwerken. Zonder risico voor kromtrekkende deuren, vochtproblemen of onaangename boetes bij de scherpe deadlines.

Ventileren en verwarmen cultureel centrum

In een cultureel centrum mochten na de eerste COVID lockdown weer activiteiten georganiseerd worden. Daarbij moest natuurlijk wel zeer grondig verlucht worden. De regelgeving vereiste 40 m3 per uur per persoon in de zaal. Met makkelijk 800 mensen tijdens theater of muziekvoorstellingen was dus 32.000 kubieke meter verse lucht per uur nodig. Als je dat tijdens de frisse wintermaanden zomaar binnen blaast, wordt het snel onaangenaam koud.

Rentair leverde een ventilatie- en verwarmingsinstallatie. Verse lucht wordt aangezogen buiten, op basis van een ingebouwde thermostaat opgewarmd waar nodig en daarna binnen geblazen in de zaal. Met een op maat gemaakt luchtverdeelsysteem zorgen we ervoor dat er geen warme of koude zones ontstaan en is er geen hinderlijke tocht voor de aanwezigen.

Om akoestische overlast te vermijden deed Rentair ook enkele innovatieve ingrepen. Ondanks de grote luchtverplaatsing is de hele installatie fluisterstil, wat sterk gewaardeerd wordt door de bezoekers van het cultureel centrum.

Verwarmen bedrijfshal

Een groot bedrijf in de voedingssector had nood aan een nieuwe productiehal. De gespecialiseerde firma die de vloeren ging leggen vroeg Rentair om hulp. Om een kwalitatieve en goed uithardende vloer te kunnen leggen, moet de temperatuur binnen bepaalde grenzen blijven. Niet zo eenvoudig met onvoorspelbaar weer en een krappe deadline.

Nog dezelfde dag waren onze specialisten ter plaatse om mobiele verwarming te plaatsen. Een grote luchtverhitter zoog lucht van buiten aan, verwarmde die en bracht die via een textielslang binnen in de productiehal. Niet veel later was de temperatuur perfect en kon de vloer op tijd afgewerkt worden.

Verwarming renovatie beurs in Brussel

De Beurs van Brussel is een opvallend gebouw met een lange geschiedenis. Hoewel er geen effectenmakelaars meer rondlopen, huisvest het 250 jaar oude gebouw nu exposities en evenementen.

Het majestueuze ontwerp van architect Suys biedt een monumentaal kader, maar brengt ook uitdagingen met zich mee voor verwarming en ventilatie. Tijdens de grote renovatiewerken moest het gebouw ’s winters verwarmd worden om vloeren te leggen en de binnen afwerking rond te krijgen.

Twee winters zorgde Rentair voor een optimaal klimaat tijdens de renovatiewerken. Door de al verwarmde lucht te laten recirculeren via onze dieselheaters wordt warmte gerecupereerd en kon ook deze klant besparen op energiekosten.

Als specialist met jaren ervaring in uiteenlopende projecten vond Rentair de nodige oplossingen om dit moeilijk te bereiken gebouw in het centrum van Brussel toch te verwarmen en ventileren. Met een grote vrachtwagen met kraan plaatsten we de hete luchtblazers achter de hekken om dan via grote luchtslangen de warme lucht naar binnen te brengen. Tijdens de duur van de werken werden de brandstofniveaus dagelijks gecontroleerd en vulden we de tanks bij wanneer dat nodig was.

Verwarmen evenement

Hoe verwarm je een evenement in een hele grote hal zonder dat de kosten uit de pan swingen? Zeker in een oudere expositieruimte met veel glas is dat een hele uitdaging.

Gelukkig heeft Rentair veel ervaring met temperatuurmanagement in niet voor de hand liggende ruimtes. We vonden een mooie oplossing om de niet volledig gebruikte ruimte op een zeer economische manier toch aangenaam warm te maken voor de bezoekers. Door een uitgekiende plaatsing van de dieselheaters en een zeer gerichte verspreiding van de lucht kon de ruimte continu verwarmd worden.

Tot geruststelling van onze klant houdt de dienstverlening van Rentair niet op na de kantooruren. Onze gekende 24/7 service hielp hen ook hier weer prima uit de nood.

Verwarmen appartementen in aanbouw

Voor een groot bouwproject in Antwerpen zocht de projectontwikkelaar dringend tijdelijke verwarming. De werken in het centrum waar bijzonder moeilijk te bereiken. De nieuwbouw sloot aan op delen die gerenoveerd dienden te worden, waardoor plaatsing van verwarmingstoestellen niet eenvoudig was. Binnenplaats en zijgebouwen waren door de kleine straatjes niet bereikbaar voor vrachtwagen en kraan. Toch moest de verwarming er komen om tijdens de winter door te kunnen werken.

Rentair vond een oplossing door de indirect gestookte verwarmingstoestellen met uiterste precisie te plaatsen in de kelder. Lucht met rook van de branders werden via een verluchtingsschacht afgevoerd. Met slangen en buizen werd warme lucht via de luchtschachten naar alle verdiepingen en appartementen gebracht.

Tot tevredenheid van de aannemer konden de werken dan toch doorgaan tijdens de winter zodat ze voor de deadline klaar waren.

Verwarmen renovatie overheidsgebouw

Renovaties vragen vaak aangepaste temperaturen. Tijdens grote renovatiewerken van een overheidsgebouw was verwarming vereist om restauratie van de bestaande houten vloer mogelijk te maken.

Op de binnenplaats zette Rentair een grote verwarmingsinstallatie en brandstoftank voor de winter. Via geïsoleerde platen in de ramen brachten luchtslangen de nodige warme lucht naar de werken. Tijdens de werken werd de brandstoftank automatisch bijgevuld zodat de verwarming steeds kon blijven werken.

Verwarmen evenement verkoop

Op een groot voormalig industrieterrein In Willebroek werden nieuwe residentiële woningen voorzien. Een deel van de oude gebouwen werd gehouden en grondig gerenoveerd, met daarnaast nieuwbouw appartementen.

De verkoop van de appartementen ging van start met een groot openingsfeest in een 19e-eeuws pakhuis. Een prachtige setting die het historische karakter van de site extra in de verf zette, maar wel enige uitdagingen meebracht voor de verwarming.

Omdat de locatie dichtbij en goed bereikbaar was, plaatste Rentair een oliegestookt verwarmingstoestel op een aanhangwagen. Zo konden we enkele dagen de zaal verwarmen zonder extra kosten voor de installatie met vrachtwagen en kraan. De verkoop kon van start in een aantrekkelijk kader en werd een groot succes.

Verwarmen ondergrondse parking

Bij de renovatie van een groot appartementsgebouw in het centrum van Brussel werd ook de kelder met parking grondig vernieuwd. Door vochtigheid en koude wintertemperaturen konden de werken niet uitgevoerd worden zonder tijdelijke verwarming.

Omwille van de moeilijke bereikbaarheid in het centrum (dicht bij gerechtsgebouw) en de zeer beperkte ruimte in de kelder zelf was verwarmen geen evidentie. Gelukkig kan Rentair bouwen op een jarenlange expertise en een groot aanbod van mobiele kachels, luchtslangen, aansluitingen en ventielen.

Met behulp van onze kraan konden we via een kleine zijstraat de luchtverhitter in een schacht plaatsen en met de lucht transportslangen de kelderverdiepingen bereiken. Zo konden de werken toch doorgaan tijdens de winter en was alles klaar volgens de opgelegde deadlines.


Verwarmen nieuwe constructie overheidsgebouw

In een van de grootste penitentiaire complexen in België was nood aan extra ruimte. Veel extra ruimte. In totaal kwamen er op twee jaar tijd 16 gebouwen bij. Gebouwen die tijdens de winter ook verwarmd moesten worden tot de eigen installatie het kon overnemen.

Binnen de strenge voorschriften en strikt afgesloten wereld van het gevangeniswezen zocht Rentair creatieve en efficiënte oplossingen voor alle uitdagingen die zo’n groot project met zich meebracht. Met 16 krachtige dieselheaters werden meer dan 10 gebouwen optimaal verwarmd. Zelfs als ze letterlijk en figuurlijk achter slot en grendel moesten blijven en moeilijk bereikbaar waren. We vulden ook de geplaatste brandstoftanks automatisch bij wanneer dat nodig was.

De constructiewerken konden probleemloos doorgaan en de nieuwe gebouwen werden op tijd opgeleverd.

Verwarmen winkel

Voor een Europees actieve retailketen in consumentenelektronica waren de winters iets te koud. Tijdens de bouw van een grote winkel was de verwarming niet correct berekend. Daardoor kon de winkel niet voldoende verwarmd worden. De oplossing liet lang op zich wachten door de vereiste investering en de beschikbare elektrische aansluitingen. Met de solden periode voor de deur klopten ze aan bij Rentair.

Twee dagen later werden de klanten ontvangen in een gezellig warme en goed verluchte supermarkt. We voorzagen meerdere indirect gestookte verwarmingstoestellen die konden aangesloten worden op 230V in plaats van de gangbare 400V driefasespanning. Intussen kon de klant zonder zorgen de juiste strategische keuzes maken.

Verwarmen tent

Het gerestaureerde Thurn en Taxis in Brussel is een prachtige evenement locatie. Naast de meer dan 100 jaar oude mooie gebouwen in baksteen, smeedijzer en glas worden ook grote tenten opgezet voor events.

Als die feesttenten tijdens koudere periodes te fris uitvallen, levert Rentair een aantal gehuurde warme luchtkanonnen. Zo wordt de volledige tent aangenaam en gezond opgewarmd. Verse buitenlucht wordt aangezogen, verwarmd en goed verspreid binnen geblazen voor een geslaagd event waar de bezoekers niet hoeven te rillen in de koude tocht.