Toepassingen mobiele stookplaatsen

Mobiele verwarmingen zijn onmisbaar om vaste stookplaatsen en cv-installaties over te nemen bij renovaties en nieuwbouwprojecten, maar ook bij plotse uitval of problemen. Ze leveren niet alleen warmte voor centrale verwarming, maar ook voor sanitair warm water en vloerverwarming. Rentair heeft een groot assortiment oliegestookte verwarmingsinstallaties ter beschikking, variërend van 150 tot 1300 kW.

Deze mobiele stookplaatsen zijn inclusief boilers, luchtkasten en slangen en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en groottes, van containers en frames tot compacte systemen op een aanhangwagen. We kiezen samen de geschikte optie afhankelijk van de grootte van het project en de tijdlijn. Tijdelijke verwarmingsketels kunnen ook prima ingezet worden tijdens evenementen en bieden een flexibele oplossing voor tijdelijke verwarming in uiteenlopende projecten.

Onze cv ketels maken gebruik van een kwalitatieve Viessmann-mazoutketel en een Weishaupt-brander. We zorgen ook voor de aansluiting via aangepaste buizen en koppelingen. Met flexibele waterslangen sluiten we de stookketel aan op de bestaande leidingen. Waar nodig kunnen we zo tot 200 meter overbruggen. Indien vereist werken we met platenwisselaars om warmte over te brengen op de bestaande leidingen.

We bespreken samen met u de benodigde grootte en zoeken naar de ideale opstelling naargelang de situatie. Rentair biedt ook verschillende serviceopties aan zoals onderhoud en het op peil houden van de brandstof in de meegeleverde tanks.

Een moeilijke klus? Vraag gerust advies aan onze experts! Samen komen we er zeker uit.

Verwarmen productieopslag

Toen in Brussel een centrale verwarmingsketel grondig vernieuwd werd, viel een deel van een grote nationale omroepmaatschappij zonder verwarming. Hun centrale logistieke centrum met kantoren en groot magazijn voor televisiewagens en opslag werd twee winters door Rentair verwarmd met een mobiele oliegestookte verwarmingsinstallatie. We boden een volledige ontzorging met een verwarmingsketel en brandstoftank, ondersteund door fuel management. Zo voorzagen we de interne circulatiepomp van warm water om over de installatie te circuleren. De klant kan onbezorgd verder werken, terwijl wij zorgen voor de nodige warmte en comfort.


Verwarmen woonzorgcentrum

Bij Rentair begrijpen we dat er zich onverwachte situaties kunnen voordoen waarin noodverwarming nodig is. Dit was het geval bij een woonzorgcentrum met 280 kamers in het stadscentrum. Net na nieuwjaar viel daar de verwarming uit. Reparatie was geen optie en door corona konden de bewoners ook niet zomaar verhuisd worden, waardoor er dringend noodverwarming nodig was. Tijdens calamiteiten zoals deze is er een grote tijdsdruk en moet er snel worden gehandeld om de situatie onder controle te krijgen. Rentair werd 's morgens om 9 uur gebeld en bevestigde rond 14 uur dezelfde dag de plaatsing van een mobiele verwarmingsinstallatie in een container. Met behulp van een grote kraan werd die de volgende dag ter plaatse gebracht en aangesloten, waardoor alle kamers snel weer warm waren. Tijdens de volledige overbruggingsperiode zorgden we via fuel management voor het op tijd bijvullen van de brandstof. Rentair: altijd klaar om in noodsituaties snel te handelen en onze klanten te voorzien van de nodige oplossingen.

Verwarming voor farmaceutisch concern

Bij Rentair weten we hoe belangrijk het is om problemen snel aan te pakken. Dit was ook het geval bij een internationaal farmaceutisch bedrijf in Puurs, waar in november de verwarming in refter en kantoren plots uitviel. De installateur van de verwarming belde ons op en de volgende dag bracht Rentair al een mobiele verwarmingsinstallatie ter plaatse, samen met een externe brandstoftank. Deze installatie zorgde de hele winter voor de verwarming, zodat de mensen uit de productiehal en de kantoren konden blijven werken en in een gezellig warme refter konden eten.

Verwarmen nieuw ziekenhuis

Onvoorziene omstandigheden tijdens bouwwerken kunnen hinderlijke vertraging veroorzaken. Bij de bouw van een nieuw ziekenhuis in Mechelen was er vertraging bij de levering van de stookplaats. Toch wilde de ontwikkelaar het gebouw al opwarmen zodat er kon begonnen worden met schilderen, binneninrichting en afwerking. Samen met een partner plaatsten we een grote verwarmingscontainer en sloten die aan op de bestaande leidingen waardoor de bouwwerken en afwerking zonder vertraging konden doorgaan.

Noodverwarming studentenkoten

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Daarom vroeg de projectontwikkelaar van een groot gebouw met studentenkoten aan Rentair om proactief een oplossing te zoeken voor mogelijke toekomstige problemen met de verwarming. Het gebouw van 20 verdiepingen had een vaste stookplaats op het dak. Omdat deze hoogte zorgt voor een grote druk op tijdelijke installaties leveren en werken we met een oplossing in dubbel circuit met een platenwisselaar. Onze boiler brengt warm water naar de warmtewisselaar die op zijn beurt het water in het bestaande circuit opwarmt en circuleert. Zo is het hele gebouw voorzien van warm water voor sanitair en verwarming. De tests verliepen prima en de klant koos voor Rentair als back-up. Via een door ons voorziene koppeling op hun installatie staan we klaar om snel in te grijpen mocht dat ooit nodig zijn.

Verwarmen sporthal

Toen openbare werken naast een grote sporthal in Lokeren plots de gasleiding raakten, werd de kraan meteen dichtgedraaid. Een ontploffing werd vermeden, maar door de nodige onderzoeken voor de verzekeringen en latere herstelwerken dreigde voor de sporthal een lange tijd zonder verwarming. Rentair kwam ter plaatse voor de levering en aansluiting van een tijdelijke ketel op mazout, inclusief fuel management om de brandstoftank gevuld te houden. De sportploegen konden snel weer op het veld en onder warme douches en ook voor het publiek bleef het aangenaam warm om te komen supporteren.

Verwarmen kantoorgebouw in aanbouw

De planning van grote bouwwerken durft al eens in de knoop te raken. Zo moest er lang gewacht worden op de installatie voor de centrale verwarming van een kantoorgebouw. Om verdere vertraging van de binnenafwerking te vermijden, kwam Rentair ter plaatse om een tijdelijke stookketel te leveren en aan te sluiten op de bestaande leidingen. Hierdoor kon het gebouw degelijk verwarmd worden, waardoor de afwerking toch nog tijdig kon opstarten en verdere kopzorgen werden vermeden.

Verwarming tijdens renovatie schoolgebouw

Een school in Gent diende grondig gerenoveerd te worden. De bestaande verwarming moest hierbij vervangen worden. Intussen werden de sporthal en klaslokalen wel verder gebruikt. Om de koude winterperiode te overbruggen sloot Rentair een tijdelijke verwarmingsinstallatie aan op de leidingen. De school kon een half jaar goed verwarmd worden tot de nieuwe verwarming klaar was voor installatie.

Verwarming productiebedrijf

In de productiehal van een bedrijf viel plots de verwarming uit toen de verwarmingsketel stuk ging. Omdat de productie niet stil kon vallen was een dringende ingreep nodig. Rentair handelde snel en leverde en installeerde een tijdelijke oliegestookte ketel terwijl de directie op zoek ging naar een nieuw toestel. Dankzij onze snelle en efficiënte service kon de productie ongestoord doorgaan, zonder onderbrekingen of uitvaltijden.

Vernieuwing stookplaats sporthal en kantine

In een gemeentelijk sportcomplex viel de verwarming uit tijdens de winter. Alvorens de bestaande ketel vervangen kon worden door een nieuwe zuinige installatie, dienden eerst enkele administratieve procedures en een aanbesteding te worden doorlopen. Maar zolang kon de sporthal niet ongebruikt blijven, dus werd een beroep gedaan op Rentair. We leverden en installeerden een aangepaste mobiele boiler op stookolie zodat de zaal heerlijk warm bleef zonder dat de sporters of het publiek een onderbreking merkten.

Interesse in onze mobiele stookplaatsen ? Vraag nu vrijblijvend uw offerte aan !